sty102022

Przekaż 1% podatku na pomoc dla Lenki!

Fundacja Dla Osób Pokrzywdzonych Losowo zwraca się do Państwa w imieniu rodziców 6-letniej Lenki Zakrzewskiej.

Lena w 2016 r miała ciężki uraz głowy. Osoba trzecia zrobiła jej krzywdę uderzając ją w głowę, powodując uszkodzenie ciała, wskutek czego doznała porażenia czterokończynowego.

Lena zmaga się z porażeniem czterokończynowym, kurczowym porażeniem połowicznym, zaburzeniem nerwu twarzowego, stopą końsko-szpotawą i porażeniem nerwu wzrokowego.
Z powodu tego, iż Lenka nie rusza w ogóle rączką oraz nie widzi na jedno oczko wymaga dużej pomocy w codziennych czynnościach. Lena w ciągu dnia musi chodzić w specjalnych ortezach typu Dafo oraz bucikach do tego przystosowanych na przemian z wkładkami ortopedycznymi robionymi na zamówienie. Wymaga też ortezy korygującej na lewą rączka oraz sprzętów rehabilitacyjnych i wszelkich badań specjalistycznych, kontrolujących jej stan zdrowia. Na co dzień wykonujemy także elektrostymulacje mięśni, prądy Kotza oraz tonolizę, które bardzo jej pomagają.

Szansą na normalne życie dla Niej jest ciężka rehabilitacja.

Lenka_2
Zdecydowaliśmy się zwrócić do Państwa gdyż wiemy, iż nie jest wam obojętny los potrzebujących. Lenka ma przed sobą całe życie. Każde wsparcie, każda złotówka są ważne, podobnie jak przekazanie historii tej dzielnej dziewczynki dalej. Musimy się pilnie spieszyć z pomocą dla Lenki. Jej los jest w Naszych rękach.

Wpłat można dokonywać na nr konta:
Bank Spółdzielczy Czechowice-Dziedzice
91845300020013320320000010
Cel: Dla Lenki

Ta dziewczynka bardzo liczy na Państwa pomoc i prosi o wsparcie finansowe. Każdą złotówkę można przełożyć na wartość życia Lenki!

Prosimy również o przekazanie 1% swojego podatku na KRS 0000324482
Cel: dla Lenki.